سرلشکر سلامی: از طرح انزوای دشمنان خارج شده‌ایم اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد عملیات زمینی جدید ارتش رژیم صهیونیستی در شرق خان‌یونس آغاز شد گفت و گوی تلفنی نخست وزیر ژاپن با پزشکیان کمیسیون امنیت ملی مجلس با برخی گزینه های وزارت امور خارجه مخالفت خواهد کرد ظریف: آماده گفتگو مطابق با برجام هستیم تاکید نیروی پدافند هوایی بر لزوم بهره گیری بیشتر از دانش‌های بومی گفت و گوی تلفنی رئیس جمهور منتخب با رئیس جمهور قزاقستان افزایش آمار شهدای غزه به ۳۹ هزار نفر بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره رزمایش امداد و نجات دریایی ۲۰۲۴ در دریای خزر تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز، احساس ضعف و شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد
سرخط خبرها

پیشنهادات پاشینیان در خصوص معاهده صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان

  • کد خبر: ۱۵۹۶۰۴
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۲
  • ۱
پیشنهادات پاشینیان در خصوص معاهده صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان
نخست وزیر ارمنستان در سخنرانی در محل مجلس ملی این کشور گفت، معاهده صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در صورتی که دو کشور به وضوح و بدون ابهام و چالش تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت شناخته و متعهد به عدم طرح ادعا نسبت به اراضی یکدیگر در هیچ زمانی شوند، واقع بینانه خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، در این سخنرانی تصریح کرد: در واقع، ما در ششم اکتبر ۲۰۲۲ در شهر پراگ و در ۳۱ اکتبر همان سال در شهر سوچی با رئیس جمهوری آذربایجان در این زمینه توافق کردیم که در بیانیه‌های عمومی مربوطه نیز ثبت شد. با این وجود، اظهاراتی هم از سمت مقامات ایروان و هم از سمت مقامات باکو مطرح شده که در آن‌ها طرف مقابل را به عدم پایبندی به توافقات متهم می‌کنند. 

نخست وزیر ارمنستان تاکید کرد، جمهوری ارمنستان تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را کاملا به رسمیت می‌شناسد و انتظار دارد که جمهوری آذربایجان نیز با به رسمیت شناختن کل قلمروی جمهوری شوروی سوسیالیستی ارمنستان برای جمهوری ارمنستان فعلی همین کار را درباره ما انجام دهد.

پاشینیان اضافه کرد: همچنین باید بگویم که ادعای جمهوری آذربایجان مبنی بر اینکه ارمنستان در جریان مذاکرات بر سر پیمان صلح از به رسمیت شناختن کامل تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان خودداری کرده و همچنان هم از این کار خودداری می‌کند، صحت ندارد و ما می‌توانیم آن را ثابت کنیم. ما خودمان پیشنهاد کردیم که نقشه‌های ارمنستان و آذربایجان زمانی اتحاد جماهیر شوروی سابق که توسط شوروی تایید شدند به این معاهده الحاق شوند تا مبنایی برای تمامیت ارضی دو کشور باشند. 

پاشینیان خاطرنشان کرد: اما در اینجا ما به بزرگترین و پیچیده‌ترین مشکل می‌رسیم یعنی منطقه ناگورنو قره باغ؛ و یک مساله ظریف وجود دارد که ضرورت آن در واقع در طول ۱۶ سال گذشته مطرح بوده، اما ما هرگز به آن نپرداخته ایم. مشکل این است که ما معمولاً در مورد آینده منطقه قره‌باغ فکر کرده و می‌کنیم، اما این هم مهم است که به مساله وضعیت منطقه ناگورنو قره باغ در هر زمانی از وجود یک درگیری نیز رسیدگی کنیم.

نخست وزیر ارمنستان بیان کرد: در واقع در پنج سال گذشته چندین بار سعی کردم این کار را انجام دهم، اما متأسفانه هر بار موضوع منجر به بحث بین مخالفان و دولت تبدیل می‌شود که این هم طبیعی است. اما مشکل عملی در واقعیت نیاز به یافتن عینی پاسخ برای مساله است و اکنون سعی می‌کنم به گونه‌ای عمل کنم که مطالب گفته شده اتهام علیه کسی به نظر نرسند تا ما بر محتوای مساله و نه به روی شکل آن تمرکز کنیم. 

وی افزود: من صلح را به ویژه پس از دریافت مجدد رای اعتماد از سوی مردم در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ به عنوان تعهد سیاسی خود می‌دانم و با این پیش زمینه بسیار مهم است که یک مکانیزسم بین‌المللی مذاکره و گفتگو بین باکو و استپاناکرت شکل بگیرد و این مکانیزم تضمین کند که دستور کار برای تضمین حقوق و امنیت ارامنه ناگورنو -قره‌باغ محقق شود. 

وی همچنین در چارچوب معاهده صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان، بر مکانیزم‌های بین المللی که اجرای توافقنامه صلح احتمالی را تضمین کنند، تاکید کرد. پاشینیان بیان کرد: در غیر این صورت، ممکن است یک روز پس از امضای توافقنامه جنگی رخ داده یا تنش مجددا تشدید شود. همچنین مهم است، سازوکار‌هایی برای حل و فصل اختلافات بین طرفین باشد تا اگر طرفین نتوانند با مذاکره مستقیم مسائل مربوط به تفسیر‌ها از متن قرارداد را حل و فصل کنند، دادگاهی برای انجام این کار شکل گرفته و تصمیمش برای طرفین لازم‌الاجرا باشد. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
خان اوغلان.خ.ا اسمیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
0
0
مذاکره یک کشور با بخشی از خود بنام قره باغ که استپاناکرت خ اندی!پس از جنک و آزاد سازی و ایجاد پاسگاه در مرز لاچین معنی ندارد.این ادعا یعنی دخالت در قلمرو آذربایجان.. اگر ارمنی های ساکن قره باغ بخواهند تابع ارمنستان باشند و مداخله آن را بپذیرند بالتبع با اقدام متقابل حاکمیت مواجه می شوند پس بهتر است به ارمنستان مهاجرت کنند.در غیر این صورت به عنوان یک اقلیت باید قوانین کشور متبوع خود یعنی آذربایجان را احترام گذارند.این درخواست پیشینیان برای مذاکره استپاناکرت؟با آذربایجان ممکن است به درخواست جدید آذربایجان مبنی بر ضرورت بازگشت یراذ ها به ایروان یا آزادسازی زنگزور مواجه شود.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->